måndag, mars 15, 2010

Träning med Boel och Isa

Boel och Isa

Klara

Efter en totalt ångestframkallande vistelse i labbsalen inför morgondagens examination mötte jag upp Boel, Isa och Klara för en liten tur runt Garnisonen med obligatorisk lydnadsträning.
Boel tyckte att Goliat var mycket mer taggad på träning än sist hon träffade honom. Skönt med såna kommenterar, det är ju svårt att själv upptäcka förändringarna. Blev lite upplyft av dessa ord, så tack !

Tänk vilken tur man har ibland. Militärerna har haft Öppet Hus i helgen och har därför plogat upp en jättefin appellplan på den stora åkern speciellt för vår skull (så klart!). Dom har till och med lyckats skrapa upp lite barmark! Tack pojkar, bra jobbat.

Isa mitt i en inkallning,
hon funderar nog på varför jag krälar runt i leran?

Vi tränade rutan, inkallning med ställande och så apportering. De tre vanliga, tradiga momenten med andra ord. Intet nytt på den fronten inte.

Idag fungerade ingångarna bättre, även de med apporten. Ställandet satt också men däremot fungerade rutan så där. Kan det ha varit för att underlaget var annorlunda? Hittills har jag bara tränat på snö. Men för Goliats del var rutan-träningen annorlunda idag. Dels var det Boel som ställde ut rutan och dels var rutan placerad på barmark. Jag lyckades ändå med några fina skick efter flertalet i förvirrad anda, och nöjde mig medan det gick bra.

Goliat plågar Klara.
Jag fick bli riktigt arg på honom för att han skulle sluta.
Han verkar gilla svårflörtade brudar?
En svår matte är tydligen inte lika lockande att uppehålla sig jämte.
Förstår inte logiken. Det är ju jag som har korv, hallå?


Ett par bänkade stackare

Efter en kort men ändå givande träning (det är så underbart att blogga, man kan ju skriva vad som helst och folk tror på det!) fick Isa och Goliat busa på skaren. Klara (Elins hund som dagmattas av Boel för tillfället) såg på med måttlig road min när ungdomarna rusade runt i halvt vanvettiga farter och gläfste. Själv trippade hon fint på tå vid Boels sida och försökte att inte blöta ner tassarna i vattenpölarna. Man kan inte annat än älska hennes pudelvisa sätt.


Här spanar de på två collies längre ner på vägen....


.... men kort därefter var det vild lek som gällde!

...... Isa på väg att anfalla!

Full fräs!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Yo! Knäppt att se sin hund på kort utan att ha varit med själv :P Skoj att Goliat är pepp. Vad sägs om träning på ons fm? Grymt med plogad plan också :D

Cecilia sa...

Ja, haha! Klara ute på egna äventyr liksom. Skoj när hon upptäckte att jag hade pannkaka i fickan och gick slickad mot mitt ben i cirka 70 meter, helt på eget bevåg ^^ Hjälp vilken bra positition hon har! Att jag inte tänkte på att ha en så tajt själv, då behöver man aldrig tvivla på att hunden är med en trots att man räta på sej och blickar rakt fram- för man känner den ju mot benet!
Ja, det är så skoj med en peppad hund :) Då blir man peppad själv!

Boel sa...

Fina bilder på galna hundar...=)

Cecilia sa...

Ja, hehe, ändå laddade jag inte upp dom galnaste bilderna ;)

Henrik Hellemar sa...

Hej

Åh, vad jag blir sugen på att börja träna nu när jag ser dina bilder... Och vilken tur jag har - jag är ju hemma för vård av barn idag också - Joanna hade ju feber igår och får inte gå till skolan idag (hon måste vara feberfri minst en dag först), så vi ska käka frukost och sen ska vi ta en långpromenad och då SKA jag leta rätt på en "apellplan" mellan snöhögarna nånstans... Jag MÅSTE komma igång på riktigt nu...


Hur som helst - det ser ut som om ni hade det riktigt trevligt, men du - angående Goliat och Klara - helt ärligt alltså - jag tror han skiter fullständigt i både dig och korv när hon är med... ;)


Henke :)

Cecilia sa...

haha, jo, jag misstänkte faktiskt det ;)
Kul att höra att du ska ut och träna idag! En annan dag får du ta bilen och komma hit och träna med mej och Goliat istället. Men det kanske inte är så lämpligt när man har sjuka barn hemma så klart!