söndag, mars 21, 2010

Terrier eller terrorist?

Jag passar på att fotografera honom när han är stilla..


Jag bevittnade just Bolt i full fräs, med skitiga tassar och halvduschad, rymma från badrummet och dra ett race om fem varv i soffan, bitandes på handduken i ett sjövilt tillstånd. Föreställ er nu att jag springer efter i panik vrålandes "BOOOOOLT!" samtidigt som jag förtvivlat försöker få tag på honom innan han hunnit förstöra hela mitt magra möblemang.
Lägg till en Goliat som sitter ute i hallen och ser svår ut så har ni hela morgonscenariet för er inre syn.


Annars roar sig en liten terrier med följande:
Kampa med strumpor och koppel, leta mat på alla ställen där man kommer in (och det är förvånansvärt hur liten en terrierpojke kan bli när han knör sig under soffbord, soffa, säng och undersöker alla lådor som jag inte har tänkt på att ställa undan). Sen tycker man om att dricka kopiösa mängder vatten, försöka bädda mattan till rätta, hoppa upp och ned från soffa och säng, plåga Goliat genom att gå fram till honom när han sover och skälla eller morra honom rakt i örat. Lösningen på alla problem är att morrskälla.
Vid sällsynta tillfällen tycker en liten terrier om att vila huvudet och det är då man får passa på att ta kort på den- övrig tid har man fullt sjå med att rädda allt som räddas kan ;)

Skämt å sido. Han är helt fantastisk. Han är ju envis som synden men inte rädd för nånting. Jag råkade tappa en hushållsrulle på honom förut, och han sprang direkt fram till rullen och tänkte kolla om den var ätbar.
Han skäller visserligen på allt och alla som han möter, men är otroligt formbar och bara man har något att erbjuda så är han med på noterna.
Goliat tar sällskapet med ro. Han blir lite sur när han blir antastad under sin skönhetssömn och morrar då lite dovt, men annars bjuder han in till lek, delar ben och vattenskål. Han har nästan en liten tröttrynka i pannan ibland när Bolt blir som vildast. Men övrig tid verkar han trivas bra med lite hundligt sällskap och är förvånansvärt givmild när det gäller "sina saker".
Två timmar till avhämtning. Be strong.



4 kommentarer:

Henrik Hellemar sa...

Hej

Hi hi hi... Ja, din blogg är bara bäst... Dina berättarkunskaper är helt otroliga - du får allt att bli som i en komedi med Jim Carrey... :) Och riktigt snygg börjar den bli också !


Henke :)

Cecilia sa...

Haha, ja, ibland när man orkar kan jag få till det ganska bra ^^ Tack för komplimangerna!
Har ni anmält Alice till Larv ännu?

Henrik Hellemar sa...

Vassego !

Nepp, vi har inte anmält Alice till Larv än - men vi ska... Jag ska nog anmäla henne till Smålandsstenar också... Och Vänersborg, och Askersund, och Vänersborg och Borås och... Ja, en del till säkert... Ska bara få tummen ur vilket inte alltid är helt lätt...


Henke :)

Boel sa...

Hej hej!
Håller med föregående talare...det är verkligen jätteskoj att läsa din blogg! Verkar som du haft fullt upp i helgen;-P!