måndag, december 06, 2010

Volvoraggare

Idag åkte jag och grabbarna grus till Aspö, där vi mötte upp Mona med Lexy. Sune fick sitta kvar i bilen medan vi tog dom vuxna hundarna runt en promenad i ishalka. Vi saknade bara ett par skridskor så hade turen blivit riktigt behaglig, då vi både hade rätt underlag (glashala vägar) och draghjälp (hundarna var väl inte så där yberduktiga på det där med koppelgåendet).

Nåväl.
Väl tillbaka på parkeringen tränade jag Sune lite. Vi tränade ögonkontakt, lek och lite byta leksak mot godis och leksak mot leksak. Han höll lika fint fokus även på denna plats, trots att Lexy och Mona tränade språngmarsch precis bredvid och det var en helt okänd plats med mycket dofter och ljud. Vilken underbar valp jag har!

Goliat fick träna fotgående på högersida, byte från vänster till höger, lite apportering och fjärrdirigering.

Mitt i allt detta hann det komma två stycken volvoraggare, vid olika tillfällen. Vad är syftet frågade vi oss? Vi var också lite okristliga och hoppades att de skulle köra in i nåt. Ja, en betongsugga eller nåt annat dött ting. Mest för att bilen skulle kvaddas då givetvis. Men det gjorde de inte, och tillslut gav vi upp och begav oss hem genom bensinångorna.

Inga kommentarer: