lördag, augusti 01, 2009

Räser-Goliat

Igår åkte jag en sväng till Göteborg för att hälsa på en kompis som vistas där nu över sommaren. Vi gick på stan, åt lite lunch och kollade på galna turister som hade samlats där (U2 spelade igår så det var alldeles ofantligt med människor på turiststråken).

När jag kom hem på kvällen gick jag till affären och handlade lite godis inför min och Mattias filmkväll. En sväng med hunden innan filmen kände jag ju förstås att samvetet krävde, så jag traskade ut i skogen med godispåsen i byxlinningen.

Goliat är helt overklig för tillfället.
Han sökte kontakt ideligen! Gick spontant fot vid sidan så jag kände mig mer som en godisautomat än som en människa. När han inte gjorde detta stannade han upp några meter före mig och tittade så jag var med. Vände på en femöring när jag ropade på honom, var jättebusig med leksaken jag hade med mig. Jag som bara hade tänkt mig en vanlig skogspromenad, passade på att träna lite fritt följ, då med fokus på vänstersvängarna. Som jag har skrivit förut har han ju numera tendensen att hamna lite för långt fram och hinner då inte riktigt med när matte vill åt vänster. Jag tog Jessicahs råd till hjärtat och provade att göra en liten halvhalt, sakta ned tempot, vinkla överkroppen innan jag svängde. Och se på tusan! Det fungerade ju alldeles lysande, två gånger gjorde han t.o.m en riktigt tydlig bakåtrörelse i svängen! Jag var helt lyrisk och hunden med.

Så efter den timmen i skogen var Goliat nöjd och jag blev tvingad att titta på de första två filmerna av Star Wars. Jag kan ju inte säga att jag hoppade och studsade, men lite gulligt var det allt.

Jag och Mattias försökte oss på att baka dammsugare idag, som helgaktivitet.
Vi har inte provsmakat än, men dom ser riktigt smaskiga ut. Visserligen har vi ju kvalitetstestat både smeten, chokladen och marsipanen både en och två gånger, men som sammansatt bakverk har vi faktiskt inte smaskat i oss något. Ja, förutom snuttarna som man var tvungen att skära bort för att få dem perfekt form och längd.


Här får ni ett litet smakprov på vad jag menar!
HAN BACKAR GOTT FOLK! Det har han aldrig gjort förut i den här rörelsen.
Jag är så himla glad :)

5 kommentarer:

Sofia sa...

åååh va kul det låter...jag får hopp om framtiden med när jag läser. Frodo fick träffa en collie tik som han blev alldeles överförtjust i idag...hon var dock en riktig lady och gav honom kalla handen trots att han flamsade runt bäst han kunde...men hör och häpna när jag kallade på honomkom han utan några fnurror på tråden...tjohooo.Ska du inte ta och tävla på Laxå Bk nu i aug...skulle gärna vilja se er i action. Äh nu ska jag in och äta jordgubbspaj hos Vickan. Kram

Cecilia sa...

Ja, det är verkligen bara att njuta medan det varar!
Jag jobbar den helgen som tävlingen är, annars hade jag gärna startat den.. får se hur det känns. Sova kan man ju göra när man blir gammal, eller hur är det nu Vickan brukar säga? ;) Men hon kanske har ändrat sej nu när hon jobbar så mkt.
Kul att höra om Frodo! Det lossnar nog för honom med ska du se!

vickan sa...

Jag har ändrat mej... Sova ska man göra så man ORKAR BLI GAMMAL!!!!
Om man nu vill bli gammal dvs.

Squarepants sa...

BRAAAAOO! Svängen ser superfin ut!

Cecilia sa...

Ja, det är verkligen på rätt väg! Han är så duktig- helt plötsligt ! ;)