onsdag, augusti 12, 2009

"Det droppar om dej"

Regnet det bara öser ned..



Goliat är nöjd efter halvtimmes promenaden..
Ibland är det skönt med "sällskapshund"..

Ja, mycket riktigt är mitt hår så blött att vattnet för tillfället gör små rännilar ner på min rygg. Jag har fått lägga en handduk på axlarna för att hindra de små floderna att blöta ned mina torra kläder. Detta efter bara en halvtimmes vistelse ute i dagens underbara sommarväder.
Jag som hade planer på att gå till hundklubben. Men där går min gräns. Nördigheten sträcker sig inte så långt att jag går den fyrtio minuter långa promenaden till hundklubben och tränar och sen går tillbaka i åska och regn.
Nej, då stannar vi nog inne istället. Det blir lite klickerträning med apportbocken och kanske en och annan ingång, lite kloklippning och kanske kamma svansen litegrann.

Herrljunga i åskväder...


Konserten igår var sagolikt vacker och underbar. Göteborg och Götaplatsen i lagom soligt sommarväder, med Mattias och tusen och åter tusen andra personer i blandade åldrar. Bredvid oss stod en tant som rökte pipa. På andra sidan stod ett gäng ungdomar med alldeles för högklackade skor och korta kjolar. Alla lyssnade och det bara andades sommar. Vi åt våfflor med grädde och sylt och musiken var något av det underbaraste jag upplevt med helt fantastiska musiker och en Laleh som sjöng så perfekt så jag fick gåshud på armarna.
Jag var i extas.
Så när jag trodde att kvällen inte kunde bli mycket bättre vandrar det plötsligt förbi ett par med en jakt-golden i ett koppel. EN JAKT-GOLDEN! Förstår ni?! Jag har ju aldrig sett någon i verkligheten, den var helt underbar!
Ja, gårdagen kommer jag nog minnas som sommarens bästa.

Läs GP:s recension av konserten här

1 kommentar:

Sofia sa...

två flugor i en smäll alltså! Har sett en jaktgolden men den var helt hyper...mycket motor men ingen diciplin om man säger så....rätt så jobbigt! Ska du iväg till Norrköping eller Nyköping nåt?