torsdag, april 01, 2010

Påskpyntat

GLAD PÅSK! Påskpyntet har jag fått av Mona, visst är den gullig? ^^
Tulpaner är ju ett måste. Så klart.
Första praktikveckan är över. Jag är förvånad över hur snabbt det gick. Än mer förvånad är jag över hur kul jag tycker att det är! Idag har jag fått ta bort både agraffer och suturer (häftstift och stygn för er okunniga stackare, ja, er som vi kallar patienter) tagit blodtryck och puls, sett på när min handledare gjorde en "åderlåtning", blandat mediciner till en inhalation och tagit in patienter till behandlingsrummet.
Min handledare berömde mig dessutom, jag blev helt överlycklig! "Fortsätt bara som du gör, du är jätteduktig och är så ödmjuk och har så bra kontakt med patienterna. Jag har ingenting alls att be dej förbättra!". Åh, jag växte flera centimeter när jag fick dessa ord :) Nu ska jag slå in dom långt därinne i hjärteroten och spara dom till en annan gång när man inte känner sig fullt lika uppskattad. Vilket ju inte lär dröja speciellt länge. (Ja, där var hon ja. Den där lilla pessimisten som sitter på min axel, alldeles rödhårig och bitter).

Goliat är också duktig. Är man bortskämd när man, efter att ha kommit hem, ringer dagmatten och hon säger att hon precis ska gå ut med hundarna. Jag säger då till henne att hon ju kan lämna av Goliat innan för jag är ju hemma nu, men då säger hon att nejnejnej! Han får så klart följa med, det är inga besvär!
Jag har det verkligen riktigt bra just nu.
Påskstädandet är färdigt och ikväll kommer Mattias hit. Som jag längtat efter helgen, och nu är den äntligen här!

Goliat övervakar spektaklet från sin plats på fårskinnet


1 kommentar:

Henrik Hellemar sa...

Hej

Jag kan nästan se mig dig framför mig hur du går ut mot väntrummet och med bestämd röst säger du: "-Torsten Andersson" (en kort konstpaus följt av ett mycket bestämt men ljust och glatt) "HIIIT !"
Gubben reser sig sakta upp och släpper bromsarna på rullatorn och du gör helt om och klappar med vänster hand på ditt lår för att visa vart han ska gå. Han är lite långsamt så du förstärker med ett "FOT !". Gubben hoppar till och skyndar upp jämsiden med dig. Du mummlar lite halvtyst "-Har inte frugan din tränat linförighet med dig på länge eller ?". Du leder in honom i behandlilngsrummet och pekar på sängen och kommenderar "SITT !" varpå gubben sätter sig och du passar då på att snabbt ge nästa kommando "LIGG !". Gubben lägger sig snabbt ner och du ger honom en levergodis och klappar honom på huvudet...


Henke :)