lördag, september 11, 2010

Supersmuffen

Hannas vackra rutkorv
Hanna plockade upp mig och Goliat och vi styrde kosan mot Herrljunga BHK. Väl där insåg vi dock att det nog bara var att vända- så mycket bilar på Herrljunga brukshundsklubb har jag väl aldrig sett tror jag! Det var något Howawart-relaterat den här helgen, så det var stora lurviga hundar överallt. Vi for så fort vi kunde iväg därifrån och hamnade på en grusplan vid elljusspåret istället. Hanna och Daniel ska tävla klass 2 imorgon i Skara så dom skulle känna lite på momenten innan dess. Jag och Goliat ville mest friska upp minnet lite. Och det gjorde vi verkligen!


Inkallning med ställande
Vi körde några släta inkallningar och övergick sedan till inkallning med ställande med belöning vid sidan. Detta kom han ihåg jättefint och stannade så armbågarna tog stryk, som vanligt. Sista inkallningen gjorde jag hela momentet, fast med belöning vid sidan, och han tvekade inte på att springa förbi belöningen och rakt in till sidan. Duktig snuttis. Nu fortsätter vi där vi slutade för två veckor sedan, det vill säga försöka jobba bort belöningen från sidan och istället ha den i fickan. Lycka till med det då Cecilia...hrmf....

Rutan

Hanna tränade rutan med Zipper samtidigt som vi tränade inkallning med ställande lite längre bort på planen. När hon var färdig lånade jag därför hennes ruta (som ju Goliat INTE hade sett henne ställa ut), och ställde upp mig och lät honom springa ut frivilligt. Gud vilken härlig attityd han har! Han sprang ut med världens fart, vände upp på mitt kommando långt bak i rutan. Detta gjorde vi tre gånger och alla gånger gjorde han 10poängare. Jag var inte fullt lika hög i mina poäng eftersom jag råkade kommendera för tidigt.
Vi ska fortsätta med denna typ av träning, men börja lägg in att han ska sitta och vänta en stund innan han kutar ut först. Tävlingsledare ska vi också ha så småningom..

Apportering
Vi lånade Daniels apport och den var tyvärr lite för tung och stor för Goliat. Men han apporterade med fin energi i vilket fall och gjorde sitt bästa. Släppte lite tidigt och hade lite halvtaskiga ingångar, men det är ju inget ovanligt.


Fjärrdirigering
Jag körde på dubbla avståndet (det ska vara lätt på tävling!) och han var duktig. Skall vid nedläggandet, lite onödigt kan man tycka. Meeeen, han var ju taggad i alla fall? hehe


Platsliggning
Vi gömde oss bakom ett bås och han låg jättefint. Korvbelönade nedläggandet och även när han låg kvar vid sidan när jag ställde mig bredvid. Uppsättandet, gott folk, behöver inte Goliat träna på.

Zipper apporterar

Hanna och Zipper

Daniel med sina hundar Klura och Douglas. Klura blev LPI idag på förmiddagen, grattis Daniel!

Inga kommentarer: