torsdag, september 16, 2010

Är jag en 20/80?

Kan det hända att det är ying och yang eller karma eller någon slags lyckokvotering, men det känns verkligen som att jag är en 20/80person. 20 % lycka och 80 % misär. Imorse, mina vänner, var jag i extas. Jag lyckades nämligen med mitt alldeles första venprov på egna, om än något darriga, sjuksköterskeben. Det kändes lite halvt sinnessjukt att vilja skrika "JAA, BLOOD!" när man såg en stackars liten tants blod spruta ned i ett avlångt rör. Men det var precis så jag kände. Tanten tittade på mig och min nöjda min och kände ett behov av att moderligt säga "Men nu var du väl duktig!". Det kändes som ett fint ögonblick och jag levde på detta lyckorus hela dagen. Det var sen det började gå utför. För att sammanfatta så kan jag väl säga att det inte blir någon jaktgoldenvalp, då den valpen inte ens kommer att bli till för att tiken har råkat ut för en ögonåkomma som tydligen är nedärvbar. För att göra dagen ännu lite roligare så har Goliat råkat få en rispa på hornhinnan under en svampplockarpromenad med Mattias mamma. Så imorgon blir det ett besök hos veterinären för att få lite antibiotikaögondroppar utskrivna. Stackars min lilla vovve, han kisar med ögat och det rinner vätska ur det. Jag hoppas givetvis att det ska ha gått över tills imorgon, men fem timmar efter skadan är det fortfarande lika illa så jag har liksom ställt mig in på att åka iväg.
Nej, nu lägger jag ner för idag.

5 kommentarer:

Mona sa...

Men visst ska du vara glad att de hittade felet nu och inte sen, när valpen är född och köpt.
-Det går fler tåg, för att nu komma med ytterligare ett ordspråk.

Cecilia sa...

Ja, det är ju så klart sant :) Men det är så retligt bara, tiken hade ua på ögonen senaste gången dom kontrollerade. Men det går fler tåg som sagt.

Henrik Hellemar sa...

Hej

Du får ta med dig några rör och komma hit till Lidköping och tömma mig på blod - missar du där så bör du nog byta inriktning på utbildningen... ;)

Synd på valpen, men än är inte sista kortet lagt - för att klämma in ytterligare ett ordspråk... Är glaset halvfullt eller halvtomt ? du kanske är en 80/20-människa istället för som sagt - tänk om du hade hostat upp 13-14 papp för att upptäcka att valpen är halvblind som 1-åring...

Goliats öga kommer att bli bra... :)


Henke :)

Cecilia sa...

Vad snälla ni är som muntrar upp mig :) Tack så mycket! Och ja, jag kanske eventuellt redan har hittat en ersättare till världens mest perfekta valp.. :P

Anonym sa...

Heja Cecilia!!!