måndag, maj 31, 2010

Träning i en bastu

Goliats fart till rutan! hehe, not...
Kvällspromenaden blev ovanligt trevlig idag. Jag provade på något som jag skulle vilja kalla för 6-minuters-metoden. 3 minuter träning, och så 3 minuter träning och sen slutade jag att träna.
På dom här 6 minutrarna lyckades jag i alla fall åstadkomma följande:

Akt 1:
Mål: Intensiv kamplek med trasa som jag valt ut. Positionsträning med belöningsplacering på min vänstra och hans vänstra sida
Resultat: Jag hade valt att kampa med den platta andleksaken idag. Det gick så sjukt bra! Jag fick starta honom genom att kuta runt och latcha lite, så fort han kampade litegrann så belönade jag med en godisbit och berömde med rösten. Det tog inte många godisbitar innan han fattade galoppen och snart hängde han i ena änden på anden när jag slängde runt honom på fotbollsplan. Jag försökte också få honom att jaga mig med trasan, detta var mycket uppskattat, han blev vild som en kalv.
Positionsträningen gick också bra. Han har börjat fatta galoppen med belöningsplaceringen och förväntar sig nästan att belöningen ska komma från det hållet.
Utvärdering: Jag ska fortsätta att bygga upp värdet på kamplek men använda olika trasor, jag ska fortsätta med belöningsplaceringarna och träna mycket högersvängar. Idag var han väldigt yvig och hamnade lite efter. Däremot hade han sjukt snygga vänsterrumpor!


Akt 2:
Mål: Självständigt springa ut till rutan på 10 meters avstånd, springa på synintrycket av konerna och inte minnesbild av targetmatta
Resultat: Jag ställde upp rutan medan han fick sitta plats bredvid ryggsäcken trettio meter bort. Eftersom vi befann oss på grusplanen syntes targetmattan ovanligt bra. Jag ställde upp rutan innan vi tränade första passet och när jag sedan skickade honom använde jag kommandoordet "ut". Han sprang ut en aningens tveksamt, men sprang rakt på utan att vända sig om. Andra skicket sände jag honom från 15 meters avstånd, denna gången sprang han superfint, men då visste han ju vart targetmattan var..
Utvärdering: Jag måste snarast börja jobba bort targetmattan. Jag ska fortsätta med rutan-träningen på liknande sätt. För att undvika att han bygger minnesbild ska jag ha ännu längre tid mellan att ställa ut rutan och att skicka.

Annars är det en aningens svårt att koncentrera sig ikväll. På andra sidan gatan har nämligen militärpojkarna avslutningsfest med tillhörande allsång. 30 förfriskade soldatpojkar som skrålar "DAGNY! KOM HIT OCH SPILL" är en aning distraherande när man ska plugga tråkiga stoppsträckor...

2 kommentarer:

Sofia sa...

Dagny är ju Sveriges första rocklåt ju...den slår det mesta=) Du får vända det till din fördel och göa minnsebilder ifrån sången...hehe

Sofia sa...

appropå fästingar....jag blir så nojjig! HAr inget medel på vare sig hund eller katt. Kör den hemkokta varianten lite då och då som Victoria gör. På Frodo är det så lätt att se fästingar så jag hinner nästan alltid plocka dem innan de sätter sig. Det blir nån fästing varje dag...Katterna däremot är svårare eftersom de dels har lång päls och är ute obevakade. Idag när jag kom in såg jag nåt som kröp på dörrkarmen i köket...en fästing såklart! USCH...dödade kräket och ojjade mig samt kände att det kliade på hela kroppen och att det kröp under kläderna...ja du vet.
Det blir lite som egenterapi för mig...ofrivillig! Vill ju inte ha gifter p.g.a Att Aaron leker så mycket med djuren och ska pussa och krama på dem. Sen är ju Frodo så envis med att tvätta katterna också och det är ju inte så bra! Det positiva är att jag har blivit en fena på att se fästingar...jag är som en fästingradar...blip blip blip dääääär dööööööda!
Kram på dig och hoppas körkortsplugget går bra=)