måndag, januari 25, 2010

Dublin

Det är inte speciellt kul när man är ute på en vandring och blir nödig.
Tur det finns gott om stenmurar på Irland så man kan hitta en lämplig att gömma sig bakom när man måste göra sina behov.



Hästar i dimman....

Här gäller det att hålla i hatten!


Mattias filosofiska sida tittade fram där ett tag ;)


Otroligt opedagogiska kartor må ni tro


Långhelgen i Dublin har varit sagolik! Den började visserligen inte speciellt lysande med att mitt tåg till Laxå blev försenat en timme på grund av snön. Mattias fick komma till undsättning och hämtade mig i Skövde för en gemensam färd till Mullhyttan där vi skulle tillbringa natten. Det var också på denna ort som Goliat skulle hållas förvarad medan matte var ute på äventyr i stora vida världen.

4.00 ringde klockan och vi masade oss iväg till Skavsta flygplats för att vara där i god tid. Det blev en mycket god tid må ni tro, strax innan 7.00 var vi framme på flygplatsen. Det var ungefär vid samma tidpunkt som Mattias insåg att vi inte behövde checka in något bagage- vi hade ju inget!- och att vi lika gärna kunde ha kommit strax innan 10.00.... Det strålande humöret lyste med sin frånvaro.

Första eftermiddagen spenderades med att ira runt och försöka hitta till vårat hotell och att hitta någonstans att äta. Väl på hotellet var vi så trötta så vi var tvungna att sova några timmar. Mattias sa att vi var precis som hunden- blev utmattade av nya intryck.
På kvällen såg vi Avatar i en spexig 3D-format. Ni vet, sån där bio där man får ta på sig speciella glasögon. Jag var tydligen inte speciellt het i mina så det gjorde kanske ingenting att man inte fick ta kort inne på biografen.
Jag gillade i alla fall filmen otroligt mycket, salongen vi satt i var den största jag nånsin sett med jättesköna säten och i Dublin får man inte någon plats tilldelad utan det gäller att vara ute i god tid- vilket vi var och fick sitta högt upp och i mitten. Perfekt.

På fredagen besökte vi alla måsten. Det vill säga allt en turist bör ha gjort och sett i Dublin. Detta innefattar att gå vilse, bli arg, glo på gamla byggnader och säga "åh", äta pub-mat, dricka öl, besöka Guinness Storehouse, besöka minst ett misslyckat museum (som för vår del blev något otroligt värdelöst vikinga-museum med runstenar av wellpapp, inträdet låg nog på 10 euro) samt lyssna på live-musik i Temple Bar.



Mattias och jag


Under lördagen gjorde vi en dagsutflykt till Dublins kust, ett litet samhälle/del av Dublin? som hette Houth. På kartan såg den lilla piren vi ville se ut att vara på ett lagom gångavstånd. Detta visade sig senare under dagen innebära en cirka 4 timmar lång promenad.. Men det var otroligt vacker utsikt så det var värt värken i fötterna. När vi väl hittat vår väg nerför berget igen och fått lite mat på den lokala puben åkte vi tillbaka för att sova. Eftermiddagslurar är ett måste när man är en aktiv turist.
Så gick vi och såg Sherlock Holmes på vanlig biograf på kvällen och sen var semestern slut.


Irländare är lika sura som svenskar och dom kan inte koka ägg (hard betyder tydligen rinnande där).


Jag står och läser på en meny i Temple Bar...

3 kommentarer:

Sofia sa...

Åh så fint det verkar vara där då. Man kanske skulle åka dit helgen efter nästa helg nu när man ändå är ute och svirar på resor...värst vad man blivit en globetrotter på sista tiden...eller hur=)

Såg förresten en park i BArcelona jag vill besöka...Pac Güell den verkar jättespeciell. Kikade även in på Picassomuseets hemsida och jag hoppas jag kan släpa med mig Victoria på nåt kulturellt iallafall...hehe. Jocke hade frågat mig vad vi ville göra och jag sa typ...gå o titta på saker men INTE shoppa...Vicotira pratade lite senare med Jocke och på samma fråga svarade hon shoppa...så vi får väl se hur det blir=)

Fatima sa...

Hej Cissi
Välkomna tillbaka :
Ni verkar ha haft en underbar vistelse på Irland.

Drack ni några BabyGuiness?? Det är goda shots på Baylis och Kahlua, har jag för mig :)

Kram

elin sa...

Åh, vad fina bilder! Ser ut som ett väldigt mysigt land :) Ses imorn kompis!