måndag, april 13, 2009

Vi lever i en dröm.

Tingate's Bright Butterfly


Denna dagen har varit lika underbar som de föregående.
Skolböckerna har jag dessvärre inte ens öppnat, men den ångesten skjuter jag på framtiden tror jag.

Dagen inleddes med lite mysig frukost och packande av hundväskan. Jag tror att Goliat känner igen packningsritualen, för det verkade som att han förstod att något var i görningen.
Jag gjorde lite goda smörgåsar till mig och Sofia och satte mig på bron och väntade på att bli hämtad.
Vi åkte sedan bort till Laxå brukshundsklubb på lite agility-träning.

Vädret var helt okej, det sprack upp efter någon timme på plan och det var inga problem att hålla värmen så mycket som vi sprang.
Bea var där med sina två papillon, Lizanne med sin papillon, Jenny med sin pumi, Victoria med sina fyra hundar, jag och Sofia med Goliat och Frodo och så Carolina med sina två welchar. Så vi var faktiskt några stycken, vilket ju var superbra träning för mitt odjur.
Papillon-rejs!

Goliat skötte sig strålande, jag vågade mig på lite kombinationer (t.ex. a-hindret följt av ett hinder, en böjd tunnel och tre hinder efter, däcket och två hinder och en tunnel. MONA! Jag lät honom hoppa över ett hinder och gjorde ett bakombyte samtidigt som jag skickade honom in i en tunnel! HURRA!) Han var på alerten, även om han var lite väl nosig stundtals. Vi gjorde en jättelyckad platsliggning med en känd och två okända hundar och han låg som en stenstod.
Efter träningen fick vi veta att en av tikarna i sällskapet löpte. Vad stolt jag blev då, att han ändå hade skött sig såpass bra! Tydligen har dom i sin träningsgrupp bestämt att dom inte proklamerar när en tik löper just pga att man får helt andra förväntningar som hanhundsägare.
Detta tyckte jag var ett bra sätt att undkomma det där uppgivna "jaha, nu är det väl lika bra att åka hem då".


Jaha. Efter den lyckade träningen åkte vi hem till Sofia och låg på hennes gräsmatta i några timmar, hundarna sprang lösa och busade och vi tog en hel del kort (som jag ska lägga upp så fort jag kommit hem till Skövde igen). Goliat har blivit mycket snällare med Victorias småtjejer även om Pixie blir lite trakasserad, hon är ju bara så förfärligt rolig att reta upp...Dotti har lite problem med att få bollen att röra sig


Fly är för fin i kanten för att ligga direkt på gräset

Sofia var hur hurtig som helst, som småbarnsförälder och hundägare arbetar hon ju redan 150 % och sover tre timmar per dygn. När jag och Victoria låg och slöade på gräset släpade hon trots detta ihop en hel majbrasa med bråte. "Det är ju bäst att passa på när Aaron sover". Stålkvinnan!Goliat hittade något jätteskoj att rulla sig i

Jag blev bjuden på mat hos Victoria och Sofias föräldrar (varmrökt lax, mums!) och ikväll ska vi grilla hemma hos Jenny. Det blir nog mest grönsaker och kanske ett litet vinglas, mysigt!
Pixie fryser och får sitta innanför Pers jacka

Mullhyttan är som himlen på jorden och jag vill aldrig åka härifrån.
Men verkligheten smyger sig på i rask takt och på onsdag morgon bär det av hem igen.
Jag ser dock fram emot att få komma hem till "mitt" och få redigera bilderna och så klart träffa Mirja igen. Lydnadskurs på onsdag, och jag har inte ens rört apportbocken den här helgen... ujuj, inte bra. Men ibland kanske det är bra att låta saker få vila också? Jag får skylla på det iaf =)

2 kommentarer:

Sofia sa...

hej det är stålkvinnan...tack för alla fina bilder och filmklipp. Appropå stål, rakade benen eftersom jag ska på babysim imorrn eftermiddag. Undrar om det skulle bli en bit stålull om man kunde samla ihop det man rakar av? Jah bara slänger ut frågan

Sofia sa...

Vilka fina bilder du lagt ut...som alltod. Vill oxå fråga om du inte kan mejla den där picnic bilden på mig, Aaron och Frodo. Har ju så lite bilder på mig med Aaron, jag är ju alltid fotografen i vår familj.