torsdag, april 09, 2009

Lydnadskurs i sömnigt tillstånd.

Goliat i morgonsolen


Anlände lite sent igår till lydnadskursen, efter att ha tagit tåget från Herrljunga.
Har gått bredvid två nätter på Hemgården inför sommarjobbet där, och var minst sagt sugen på att gå och lägga mig.
Det var ganska tråkigt väder och vi frös allihop tror jag. Träningen gick fint, vi gick igenom apporteringen igen och jobbade med lite ingångar.
Sen gjorde vi några budgivningar och lite upplet, hundarna tyckte det var kul! Goliat förstod inte riktigt uppletet, men budföringen gick förvånansvärt bra.
Upplet är väl kanske inget som jag är sugen att lägga ner så mycket tid på, men det är skoj att få prova det för att veta hur man tränar in det. Kanske det är någon annan som vill ha hjälp med inlärningen och då är det bra att veta hur man kommer igång.

Jag har blivit tillfrågad att gå en kurs för att kunna gå med som hjälptränare. Jag blev jätteglad när Ulla-Britt och Mona frågade mig, och ser det som en möjlighet att komma ännu ett steg närmre målen jag har satt upp för mig själv med mitt hundintresse.
Jag känner mig förväntansfull, nervös och självkritisk i en salig blandning, och detta är ändå bara en L1:a! Det ska bli väldigt intressant att se vad som kommer att komma ur det här.
Någon gång inom de närmsta åren hoppas jag att jag kan bli allmänlydnadstränare och inrikta mig lite på klickerträning.

Efter att ha fikat och pratat med kurskompisarna fick jag lift hem med Sandra.
En trött Cecilia och en nöjd Goliat krälade över tröskeln till lägenheten. Jag hade ont i lederna som att jag hade feber och kände mig som en överkokt spagetti.
Vaknade halv tio idag. Tolv timmars sömn! Inte så konstigt att jag såg lite sliten ut igår?

Jag gick min vanliga runda med Goliat runt garnisonen.
Han var vääääldigt billig idag på morgonen.......
Jag har fått låna några upplets-föremål av Ulla-Britt för att träna hemma med och jag tänkte att jag skulle göra ett försök redan idag. Gick ut med honom i koppel för att visa honom vart jag la föremålet. Sprang tillbaka och han var riktigt uppspelt och ville verkligen springa och hämta den lilla vanten jag hade lagt ut. Jag släppte honom på föremålet, och vad gör han då? Jo, han springer direkt fram till fotbollsmålet som stod femton meter bort och pissar.
Jag funderade ärligt talat på att använda honom som fotboll i det ögonblicket.
Jag tror att det pös rök ur öronen på mej när jag klampade iväg med Goliat glatt skuttande bakom mig. Han såg ungefär lika ledsen ut som en ko på grönbete. Ibland undrar jag om han njuter av göra mig galen? Sakta sakta puttar han mig mot vansinnets rand...
Mitt glada humör återfanns ganska snabbt när tjugo svettiga militärer joggade förbi. Det är alltid lika kul att se när andra plågas!

Platsliggning på morgonpromenaden.


Idag ska jag och Goliat packa våra väskor och åka hem till mamma i Mullhyttan. Jag har längtat efter detta i flera veckor, det ska bli underbart att få vara hemma några dagar. Sofia ringde förut och meddelade att hon hade köpt två liter blod, det blir mycket viltspår och korvgrillning i skogen, det ska bli så himla kul!
Även att få träffa Victoria och hennes hundar längtar jag mycket efter. Det är knäppt hur fort tiden går när man går i skolan, nu är det över en månad sen jag såg dem senast.

5 kommentarer:

nbalike sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
vickan sa...

Ja, ja hoppas verkligen du längtar mest efter mej!!! ;)

Cecilia sa...

haha! nääe, jag längtar mest efter pissan ;)

lillsyrran sa...

jag vill också grilla korv i skogen :D

Cecilia sa...

Du får också följa med, du får ta med en milkshake och ett sugrör eller nånting, hehehe.