måndag, november 23, 2009

Den fasansfulla sanningen




Jaha. Minns ni min borttappade bok? Som jag "vände upp och ned på lägenheten" för att hitta? Den är återfunnen.

I lördags skulle jag rota fram ett par högklackade skor, som ligger längst in i garderoben under allt annat som jag inte orkar sortera (det är rena rama självmordsförsöket att öppna den här garderobsdörren. Man går kvävedöden till mötes). Istället för att hitta skorna hittade jag min "Medicinsk teknik för sjuksköterskor" a la 550 kronor, ihopmosad. Jag är verkligen expert på att skriva listor och planera saker, men att faktiskt ha ordning på mina grejer? Inte min kopp té. Allt för många gånger har jag rivit ut den här garderoben och halvvägs in i rensningen kommit på att jag inte orkar och mosat in allting igen. Någon organiserad oordning existerar inte i mitt hem, det är bara totalt kaos. "Det ser ut som ett bombnedslag" som mamma brukar säga.

När jag var barn skulle man alltid städa rummet på lördagar. Detta löste jag alltid genom att mosa in allting under sängen och bädda så att överkastet täckte så det inte skulle synas.
Mamma genomskådade alltid min bluff-städning, drog fram allting med en sopkvast tills det bildades ett berg mitt på golvet. Sen var det bara att städa, annars blev det ingen veckopeng.

Tyvärr kommer inte mamma hit med sopkvasten. Jag är vuxen nu. Jag bäddar dock fortfarande med överkastet ner till golvet och det som inte får plats under sängen mosar jag alltså in i garderoben.

Om någon känner sig manad att anmäla mig till Städakuten eller Rent hus på teve så är det helt okej. Jag behöver verkligen hjälp. Alternativet är att skänka mig en bokhylla, några svarta sopsäckar och under vapenhot få mig att rensa ur garderoben. Godismuta kan också fungera, men vapen är nog mer effektivt.


Jag har redan hunnit gå en 1 1/2 timmes promenad så nu ska jag ägna några timmar åt patofysiologi och sen blir det lite rutan och apportering innan det hinner mörkna. Idag har jag tänkt välja en gräsplätt med lite mer störning runtomkring (i form av cyklister, nyfikna fotgängare och ett och annat tåg). Jag ska nämligen börja apportera i olika miljöer. Hurra, min hund kan apportera!

5 kommentarer:

Sofia sa...

Ja det enda tipset jag kan ge är att slänga så mycket som möjligt så blir det åtminstone mindre att hålla ordning på. Jag är också dålig på att hålla ordning och har insett det...därför ska jag inte ha det så puttenuttigt härhemma med myckt prylar o så. Jag vill inte ens ha mycket kläder för då blir garderoben så belamrad att jag inte hittar nåt att ha på mig ändå. NEj lite prylar och lite men snygga och användbara kläder...det är min melodi!

Cecilia sa...

Det låter ju kanon! När kommer du och ordnar detta? ;) Jag har nämligen en tendens att intala mej att allt är snyggt/användbart/braatthaiframtiden...

Sofia sa...

ojnoj ..men då kommer jag inte att bli populär...

Sofia sa...

Du bruttan...jag hade ju tänkt att köpa en knallpulverpistol för att träna inför öppenklass! Hörde på Toys R Us att det hade puffror som small av med 125 dB...det sa iof inte mig så mycket då. Imorse när jag vaknade klockan fem av att jag var så täppt i däsan slog jag på TV:n. det var Vetrinärerna som visades...verkligen inte på bästa sändingstid=) Hursomhelst så gjorde de ett hörseltest på en hund som visade sig vara döv eftersom han inte registrerade när hon drog på ett klick ljud i 100dB i hans öra. Hon sa då att kraften i det ljudet motsvarade ljudet i en startande jetmotor. Det låter ju helt vansinnigt att knallpulvetpislor kan få låta så högt!!! Hursomhelst är det ju bra för mig och träningen eftersom då pangar det väl iallafall litegrann=) Tänk vilken nytta man kan ha av en förkylning=)

Sofia sa...

Förresten jag har blivit beroende av google analytics...det känns helt hemskt men jag kan bara inte låta bli att kika