fredag, februari 19, 2010

Vittringsapport!

Denna afton tog jag tag i detta med vittringsapporteringen med min lilla jycke!
Med Jessicah som inspirationskälla fick så Goliat först hålla den kontaminerade pinnen i munnen i stil med klass 1-apporteringen, sen gjorde vi några ingångar med pinnen med strålande resultat. Sen fick Goliat bli förvisad i hallen och jag gömde pinnen så han fick leta. Detta tyckte Goliat var superkul och möblerade om i hela soffan med näsan som en liten myrslok långt ner under kuddarna. Sniff sniff sniff sa det! Han är väldigt intensiv med sina inhaleringar av dofter må ni tro.

Så skulle vi då köra en liten så kallad "diskrimineringsövning". Detta går ut på att matten hämtar en av många pinnar placerade i frysen (ja, här finns det diverse saker i frysen, bland annat träbitar och långt därinne även ett otrevligt rådjursben).
Med hjälp av en utochinvänd fryspåse tar man så ut denna frysta pinne och lägger den på "tining" några minuter på en annan otroligt omattedoftande fryspåse. När pinnen fått rumstemperatur blir det påse på handen igen och så håller man fram den matteluktande pinnen och pinnen som legat i frysen och inte luktar nånting framför hunden.
Kul! tyckte Goliat och smakade på båda pinnarna. .....
Nåväl. Man kan ju inte vara duktig på allting? Klicka gjorde jag ju när han nosade på rätt pinne i alla fall. Sen nästa gång vi skulle prova (med en annan pinne från frys-förrådet) provade han den handen som matte klickade förra gången. Lurigt dock att matte hade bytt hand på den pinnen man SKULLE lukta på...

Inga kommentarer: