söndag, juni 07, 2009

Grisen Goliat på sin lydnadsdebut

En liten gris som inte kan ligga still på platsliggningen!

Goliats uppfattning om platsliggning påminner nog lite om den här bilden från i våras. Han ÄLSKAR att rulla sig i gräs och det bestämde han sig för att göra under dagens platsliggning.
SÅ SURT!
Om det inte hade varit för detta nollade moment hade vi gått hem med 176 poäng och 3a på prispallen! Nu fick vi nöja oss med ynka 146 och 8e plats av 12 startande.. Surt sa räven om rönnbären, som Mona brukar säga.


Här nedan kommer protokollet. Linförigheten var ju katastrofal, men för att vara snäll mot oss själva så var transportsträckorna ofattbart och onödigt långa. Jag kan inte se meningen med att gå en halv mil linförighet i klass 1? Huvudsaken är väl att man har bra svängar och halter, starter och språngmarsch?

  • Platsliggande 0
  • Tandvisning 10
  • Linförighet 6,5 VP, nosar, luftig, DK, SS, VS, LS, släpar i språngmarsch
  • Läggande 9 Transport
  • Inkallande 9 Avslut
  • Ställande 10 Mkt bra
  • Apportering 7 tveksamt tagande, släpper
  • Hopp över hinder 10
  • Helhetsintryck 8 Trevligt ekipage
Summa summarum, jag är otroligt nöjd med Goliats insats. Att han tog apporten och höll den så länge som han gjorde var ju otroligt roligt! Vid läggande var väl inte fotgåendet någon strålande historia, och han hade enligt Ulla-Britt tendenser att nosa lite titt som tätt.
Men med tanke på att jag inte hade någon kontakt med honom alls på väg in på plan så är jag ofattbart glad att det lossnade efter ett tag.

Sist men inte minst vill jag passa på att GRATULERA mina kära klubbmedlemmar Jenny med Tindra och Annica med Clinton! Med tolv startande i klassen och båda som debutanter lyckades Jenny skrapa ihop 184 poäng och VINNA klassen och Annica fick 176 poäng och kom på andra plats. Vad stolt jag var över våran klubb när dom gick fram och hämtade sin pokaler! Speciellt glad är jag för Annicas skull eftersom vi gått i samma lydnadskurs-grupp två terminer och man har fått följa henne och Clintons framsteg.

Det var också trevligt att se flera av våra klubbmedlemmar på plats för att heja på oss. Vad glad man blir och ni är så duktiga på att peppa och stötta!

Nu ska jag och Goliat smälta ihop till en hög på sängen tror jag.

5 kommentarer:

Mona sa...

Kul, kul, tyckte Lexy och passade på att leka lite, vilket var ett dåligt valt tillfälle! Surt alltså!

Squarepants sa...

Vad roligt att det gick så bra! Protokollet ser ju jättebra ut! Synd på platsliggningen. Jag förstår om han tröttnade på linförigheten när det var långa sträckor, de borde verkligen tänka på det när det är Lk1:an. Grattis!

Cecilia sa...

Tack Hanna! Nu blir det platsliggning för hela slanten minsann! Och så tränar vi in momenten för 2:an i sommar va? :)

Sofia sa...

Grattis till debuten...jag visste ju att det skulle gå bra för er. Ska bli kul att ses imorrn. Vickan följer också med så jag hoppas vi får plats i bilen!!! Kram

Cecilia sa...

Vi knör!