lördag, juni 06, 2009

Ingående om apportträningen

Jag och Goliat (skönt att alltid kunna skylla på någon som inte kan säga emot) har varit lite sega på att träna apportering på sistone, men fick möjlighet att filma hur långt vi har kommit sen sist. Mirja var nämligen tillbaka i stan på en liten visit och då passade vi på.

Inleder eran inblick i våran bristfälliga träning med ett inte helt lyckat, men ack så komiskt, försök till apporteringsträning!



Annars kan det se ut så här:


Det jag känner att jag måste träna på är gripandet. Som det är nu håller han nästan apportbocken med underkäken, han har inget fast tag om den.
Detta tränar jag genom att låta apporten röra sig bort från honom och att enbart klicka när han har ett fast grepp och nästan "drar" i apporten för att få den.

Uthålligheten är ju också givetvis något att sträva efter. Sen måste han kunna vänta med att ta apporten tills jag säger apport och så måste han hålla fast den trots att jag fipplar med mina händer. Helst ska han ju hålla så hårt att jag kan dra i den utan att han släpper. Det är målbilden, vi får se hur det fortskrider, hehe.

Positivt med träningen är att han blir glad när jag tar fram apporten. Negativtlistan kan ju göras betydligt längre, men jag försöker hålla mig positiv till tävlingen imorgon... hrmf..

På denna lilla filmsnutt tränar vi bara att han ska hålla. Det är lite plågsamt att titta på, eftersom jag har så konstig uttryck för mig. "Inte så"? Whats up with that?

3 kommentarer:

Veronica sa...

Alltid kul att läsa vad du skriver i din blogg ^^ Just apport träning har jag börjat så smått med med Ziva, så svårt att hålla sig för skratt när hon prövar alla möjliga konstiga saker när man ökar svårighetsgraden ett snäpp xD
Jag ska hålla tummarna för er imorgon oxå, samtidigt som jag håller dem för ett annat ekipage på utställning ;) Lycka till!

Cecilia sa...

Konkurrens om tummarna! Vi är väldigt tacksamma över allt stöd vi kan få ;) Det lär nämligen behövas... :S

Mona sa...

Vilka framsteg ni har gjort!!!